Korsnäs Satellit och Data
Tel. 050-3615004
Ta kontakt

FAQ - Vanliga frågor och svar

Vad är det för skillnad mellan olika digital mottagare (digibox)?
Mottagare med betäckningen S är satellit mottagare, till den behövs även en parabol. Mottagare med betäckningen T är en mottagare för hushåll med en egen antenn. Mottagare med betäckningen C är en mottagare för kabelnät. Ni skall välja den mottagare som ni har behov av.

Behövs en mottagare (digibox) vid varje tv i hemmet?
Ja, varje tv apparat kräver en egen mottagare

Hur många programkort behövs?
En del av kanalerna i det digitala marknätet kan ses utan programkort, t.ex. YLE 1, YLE 2 FST5 o.s.v. Ifall Ni önskar få kodade kanaler (kanaler som kan fås mot en kostnad) behövs ett programkort. Varje mottagare behöver ett programkort.

Behövs programkort för satellit?
Via satellit finns det många fria kanaler som man kan titta på utan att behöva köpa ett programkort. Ifall man önskar se på kodade kanaler krävs det som tidigare ett programkort i kortläsaren för att kunna låsa upp signalen i mottagaren.

Kan jag se flera program samtidigt på tv via satellitmottagaren?
Nej. Dagens mottagare kan bara sända en tv kanal till din tv. Men ifall din mottagare har dubbla turners (dvs. 2 utgångar) kan du titta på en kanal och spela in på en annan kanal.

Kan jag ha flera satellit mottagare i samma hushåll? En vid varje tv?
Ja det kan man. Det behövs också bara en parabol som reflekterar signalen till huvudet, men huvudet måste ha flera utgångar så att man skall kunna se på olika kanaler samtidigt.

Min kabelmottagare hittar inte några kanaler, vad kan jag göra?
En del kabelmottagare kan inte hitta kanalerna automatiskt utan en manuell sökning måste göras. Ifall ni inte vet hur man skall göra ta kontakt så kommer jag och hjälper till.Just Ni är besökare nummer:
eXTReMe Tracker

Copyright © Korsnäs Satellit och Data

www.000webhost.com